Hijyenik Oyun Merkezi

Hijyenik Oyun Merkezi Nedir?

Kanser tedavisi gören okul öncesi çağdaki çocuklara, ihtiyaç duydukları oyun ve akranları ile sosyalleşme desteğini sağlamak için, gerekli hijyen koşulları gözetilerek, ücretsiz hizmet vermek üzere kurulmuş; içerisinde hijyenik bir oyun alanı, aile bekleme alanı, psikolog görüşme odası, ofis, mutfak, çocuk ve yetişkin tuvaletleri olan merkezlerdir.

Hijyenik Oyun Merkezlerinde, küçük ziyaretçilerinin yaş gruplarına uygun oyunlar, eğitici aktivite ve atölyeler yapılır. Bunların yanı sıra bale, yoga, drama, yabancı dil gibi ek eğitimler gönüllü uzmanlar tarafından çocuklara düzenli olarak verilir.

Karne günleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Anneler Günü gibi özel günler oyun merkezlerinde çocuklar ve ailelerle birlikte kutlanır.

 

Neden İhtiyaç Var?

Sağlıklı çocuklar grip, nezle, soğuk algınlığı gibi basit hastalıkları hafif atlatabilirken, tedavi gören çocuklar bağışıklık sistemleri güçsüz olduğu için ağır atlatır. Bu nedenle bir araya gelmeleri sağlık açısından tehlikelidir.

Sağlıklı çocukların gittiği okullar ve oyun grupları, standart hijyen seviyesindedir, günlük standart temizliğinin yapılması, meyve ve sebzelerin standart şekilde yıkanması yeterlidir. Çocuklar alerjileri olmadığı sürece okullarda verilen her gıdayı yiyebilir, oyuncaklarla, ekstra bir durum olmadığı sürece günlük standart temizlik sonrası oynayabilirler.

Kanser tedavisi gören çocukların yiyecek ve içecek rutinleri kurallara tabidir. Yemeleri ve içmeleri yasak olan birçok gıda vardır. Bulundukları alanda havanın temiz olması, ortamda mikrop barınmaması sağlıkları için son derece önemlidir. Tuvaletleri her kullanım öncesi ve sonrası dezenfektanlarla temizlenmeli, oyuncakları her gün dezenfektanlarla silinmelidir. Ellerini her dışardan geldiklerinde yıkamaları, genellikle maske kullanmaları ve onlara temas eden herkesin de bu temizlik ve hijyen kurallarına uyması gerekmektedir.

Hijyenik Oyun Merkezlerimize her yıl büyük ve detaylı bir dezenfektasyon işlemi uygulanır. Bu işlem sonrası merkezlerimizin oyun alanlarında ve çocuk tuvaletlerinde 1 yıl süreyle mikrop barınmamaktadır. ISO Temiz Oda Ölçüm yetkisi bulunan tarafsız bir laboratuvar tarafından 4 ayda bir düzenli olarak yapılan hijyen denetimleri sonucunda, Hijyenik Oyun Merkezlerimiz, ISO 7 sınıfında çıkmaktadır. Bu sonuç, yoğun bakım ünitesi hijyen seviyesidir.

Hastalık sürecinde hasta yakınlarında ve hastanın tedavisinde yaşanması olası psikolojik kökenli risk belirtilerini önceden tanımak ve önlem almak, kanser tedavisinin başarıyla sonuçlanması için önem arz etmektedir. Hastanın yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkla başa çıkma stratejilerinde hastalara yardımcı olmak için ücretsiz psikolog desteği vermekteyiz. Çocuklar hijyenik oyun merkezlerine geldiklerinde, ebeveyn ile psikolog görüşmeleri yapmalarına aracı oluyoruz. Özellikle pandemi döneminde psikologlarımız ebeveyn ve çocuk görüşmelerini yüz yüze ya da uzaktan bağlanarak gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Hijyenik Oyun Merkezlerin Prosedürleri

– Hijyenik Oyun Merkezleri hafta içi 5 (beş) gün, 08:00-17:30 saatleri arasında açıktır.
– Oyun Merkezlerinde tam zamanlı birer okul öncesi öğretmen bulunur.
– Oyun Merkezlerinin birim zamandaki kapasitesi maksimum 10 çocuktur.
– Oyun Merkezlerinde aileler için psikolojik destek hizmeti ücretsiz olarak verilmektedir.
– Oyun Merkezlerinde aileler için evlerden servis hizmeti ücretsiz olarak verilmektedir.
– Okul öncesi çağdaki, kemoterapi tedavisi gören çocuklar, mutlaka ailelerinden bir birey tarafından Hijyenik Oyun Merkezlerine bırakılırlar.
– Aileler ilk gelişlerinde detaylı bilgi formunu doldurarak, sonraki her gelişlerinde ise imza karşılığında çocuklarını merkezlere bırakırlar.
– Çocuklar oyun alanındayken, aileler bekleme alanında bekleyebilir ya da çocuklarını oyun alanına bırakıp, belirttikleri saatte tekrar gelip alabilirler.
– Oyun alanına girişte çocukların ateşi ölçülür. Kulaktan 37,5 derece ateşin üzerinde ateşi olan ve enfeksiyon belirtisi görülen çocuklar (ateş, hapşırma, burun akıntısı, öksürük vb) Hijyenik Oyun Merkezlerine kabul edilmez. Ölçülen ateşin derece bilgisi, girişte her çocuk için giriş formuna eklenir. Giriş formları aileler tarafından imzalanır.
– Oyun merkezleri resmi ve dini bayramlarda kapalıdır.
– Hijyenik Oyun Merkezinin en önemli kuralı, HİJYENDİR.

 

Genel Hijyen

▪ Oyun Merkezlerinde her akşam 18:00-20:00 ya da her sabah 07.00-08.30 saatleri arasında genel temizlik yapılır. Bu kapsamda;

– Yerler süpürülüp, paspaslanır.
– Tüm yüzeyler ve oyuncaklar, yüzey dezenfektanı (Descosept AF) ile silinir.
– Tüm tuvaletler (çocuk ve yetişkin), yüzey dezenfektanı ile temizlenir.
– Toz alınır.
– Çöpler toplanır.
– Camlar silinir.
Şişli Ölçüm Raporu
Altunizade Ölçüm Raporu
Oyun Merkezi Broşürü

▪ Oyun Merkezlerine girişte galoş takılır, el dezenfektanı ile eller temizlenir, maske kullanılır.
▪ Oyun alanlarına, acil bir durum olmadığı sürece çocuklar, öğretmenler ve yardımcı öğretmenler dışındaki kişilerin girişine izin verilmez. Diğer alanlara açılan kapılar kapalı, pencere veya klima açık halde oyun alanı kullanılır.
▪ Oyun alanı girişinde ayakkabılar çıkartılıp, dezenfektan ile altı temizlenen terlik/patik giyilir.
▪ Çocukların, oyun merkezine gelirken yanlarında kendi terliklerini/patiklerini getirmeleri tercih edilir, getirmeyen çocuklar için oyun merkezinin bünyesindeki patikler kullanılır.
▪ Oyun alanında saat 08:30-17:30 arasında hava sterilizasyon cihazı ile hava temizliği yapılır.

Tuvalet Hijyeni

▪ Hijyenik Oyun Merkezi’nde çocuklar sadece onlara özel ayrılmış olan tuvaleti kullanır.
▪ Öğretmen, yardımcı öğretmen ya da veliler çocuklara tuvalete giderlerken eşlik eder.
▪ Tuvalet öncesi ve sonrasında klozet kapağı dezenfektanla silinir.
▪ Çocuk tuvaletini çocuklar dışında kimse kullanamaz.
▪ Eller antibakteriyel sabun ile yıkanır, tek kullanımlık kağıt havlu ile kurulanır.

Yiyecek Hijyeni

▪ Çocuklara daima kapalı şişede ve tek seferlik su verilir.
▪ Ailelerin oyun merkezine gelirken yanlarında yemek ya da mama getirmesi yasak değildir. Aileler çocuklarını mutfak alanında besleyebilirler.
▪ Hijyenik Oyun Merkezi’nde çocuklara tuzsuz grisini, kraker vb atıştırmalıkla, muz ve süt haricinde başka yiyecek & içecek verilmez.
▪ Aileler için sıcak & soğuk içecek ile atıştırmalık yiyecek ikramı mevcuttur.

Hızlı İletişim Formu

    Ad - Soyad

    E-Posta

    Telefon

    Mesajınız

    Altunizade Hijyenik Oyun Merkezi

    Adres Bilgisi
    Altunizade Mahallesi, Okul Sokak, Altunizade Sitesi A Blok, No:1 Da:1
    Üsküdar/İstanbul

    Telefon
    0552 683 97 15

    E-Posta
    info@gulmekiyilestirir.org.tr

    Maltepe Hijyenik Oyun Merkezi

    Adres Bilgisi
    Cevizli Mah. Tugay yolu Cad. No 20
    Maltepe/İstanbul

    Telefon
    0544 211 85 05

    E-Posta
    info@gulmekiyilestirir.org.tr

    Çalışma Saatleri
    09.00-17.30 | Pzt - Cuma

    Sosyal Medya

    Sosyal medyada bizi takip ederek; yeniliklerden ve kampanyalardan anında haberdar olabilrsiniz.

    Copyright © 2024 Gülmek İyileştirir Derneği.
    Sorun Bildir

      Ad - Soyad

      E-Posta

      Telefon

      Mesajınız